រដ្ឋមន្ត្រីទេសចរណ៍នៃប្រទេសអូស្រ្តាលីបានមានប្រសាសន៍ថាវិស័យទេសចរណ៍កំពុងស្ថិតនៅលើផ្លូវដើម្បីដាក់អោយបើកដំណើរការឡើងវិញ 'ក្នុងអំឡុងពេលបុណ្យណូអែលចុងឆ្នាំនេះ '

Image
 រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងពាណិជ្ជកម្មទេសចរណ៍និងវិនិយោគរបស់ប្រទេសនេះបាននិយាយនៅថ្ងៃពុធទី ២២ ខែកញ្ញាថាអូស្រ្តាលីកំពុងស្ថិតនៅលើផ្លូវអនុញ្ញាតឱ្យព្រំដែនបើកឡើងវិញនៅថ្ងៃបុណ្យណូអែល។ រដ្ឋមន្រ្តីក្រសួងទេសចរណ៍លោក Dan Tehan បាននិយាយនៅក្នុងសុន្ទរកថាដែលរៀបចំឡើងដោយក្លឹបសារព័ត៌មានជាតិអូស្ត្រាលីប៉ុន្តែបានផ្សាយតាមអ៊ិនធរណេតដោយសារតែការរឹតត្បិតមេរោគ។ លោកបានបន្ថែមថា៖ «វាជាហេតុផលមួយទៀតដែលអ្នករាល់គ្នាគួរតែចាក់វ៉ាក់សាំងហើយយើងត្រូវតែប្រកាន់ខ្ជាប់នូវផែនការជាតិដែលនឹងធ្វើឱ្យព្រំដែនអន្តរជាតិរបស់យើងបើកទូលាយក្នុងអត្រានេះនៅមុនថ្ងៃបុណ្យណូអែល»។ កាលពីដើមសប្តាហ៍នេះលោកថេនបានដាក់ចេញនូវភារកិច្ចមួយចំនួនដែលនឹងត្រូវធ្វើដើម្បីធ្វើឱ្យប្រទេសនៅលើផ្លូវបើកឡើងវិញ។លោកបានមានប្រសាសន៍ថា“ វាមានសារៈសំខាន់មិនគួរឱ្យជឿដែលយើងកំពុងធ្វើការងារត្រៀមរៀបចំនោះ។ ធាតុសកម្មភាពមួយក្នុងចំណោមសកម្មភាពទាំងនោះគឺឆ្លងកាត់អត្រាចាក់វ៉ាក់សាំងជាតិ ៨០% ។ គិតត្រឹមថ្ងៃទី ២២ ខែកញ្ញាប្រជាជនអូស្រ្តាលីប្រហែល ៣៨% បានទទួលវ៉ាក់សាំងការពារមេរោគកូរ៉ូណាទាំង ២ កម្រិត។​ការចាក់វ៉ាក់សាំងជាតិមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់ដែលក្រុមប្រឹក្សាទេសចរណ៍អូស្រ្តាលីបានបង្កើតការផ្សាយពាណិជ្ជកម្មក្នុងស្រុកពិសេសមួយដ

Serving Guest In General

1. Greet all Customer in Khmer or Good afternoon/ Good evening

2. Show them to available seat

3. Serve face towel

4. Unfold napkin (ladies first)

5. Present the menu by open the first page

6. Ask if you can take drink order while customer decides food

7. Return with drinks and take the food order

8. When possible serve all food from the customer’s right

9. When possible serve all drink on the right

10. All soiled dishes should be removed from the left

11. Never reach in front of the customers

12. Try to minimize any unnecessary noise when serving

13. Place the plates in front of the customer quietly

14. Do not touch the food with your finger

15. Hold the underside of the plates with the thumb and finger

16. Spilled food should be cleaned immediately

17. Customers must be warned of hot plated when being served

18. Always check to see that there is sufficient silverware on the side table

19. Water glasses should be replenished at all times

20. Water should be poured into the glasses without picking up the

glasses

21. If tea pots or coffee pots are to be placed on the table, they should be

placed on the right of the cup and saucers

22. Creamer, lemon plate, syrup should be placed above the cup and

saucer

23. Always make sure that side towel are clean

24. The side towel should never be use to wipe the face and it should be

carried about in the pocket

25. A good waiter or waitress always surveys the dining room to see if any

customers need attention before a customer has to put their hand

26. Before the waiter or waitress present the bills to the customer He/She

should ask if the customer would like to have any thing else

27. If the customer does not need any thing else the waiter or waitress

should thanks to the customer for coming and then offer the bill folder

28. If one bill is requested by the host of the party, bill should be placed on

the right side of the host or din the middle of the table

29. Of there is any problem with either the food or the drink, do your best

to fix it and make the guest happy. You can suggest another drink, or

offer to take it off the bill or make it again to the guest’s instructions.

Be sure to inform the manager immediately

Thanks for spending your time to read articles. Please have a good day and stay safe.

Comments

Popular posts from this blog